Voorwaarden

Als een konijntje ongeveer 8 weken oud is mag hij/zij het nest verlaten. Dit houdt in dat ze ook niet jonger hier weg mogen. Met 6 weken is meestal het geslacht zichtbaar en kun je een geslacht kiezen. Voor sommige is het geslacht minder belangrijk en daarom mag je vanaf 4 weken een konijntje bij mij reserveren. 


Ik mag wel altijd als eerste kiezen. Is een konijn gereserveerd doordat iemand een aanbetaling heeft gedaan gaat deze echt NIET alsnog naar een andere eigenaar.

 

De aanbetaling bedraagd 20% van het latere aankoop bedrag. Dus als een konijn € 25,- kost is dat een aanbetaling van € 5,00.  Als een konijn na aanbetaling niet opgehaald wordt ben je de aanbetaling kwijt. 

Heel soms kan het gebeuren dat een konijntje ondanks goede zorg en veel liefde toch ziek word en/of overlijd. Als het konijntje nog in mijn zorg is krijg je natuurlijk je aanbetaling terug of mag je in overleg een andere uitzoeken. Als het konijntje in uw zorg is kan ik u het aankoop bedrag niet retourneren. Evenetuele medische zorg wordt ook niet vergoed. Een konijn heeft goede en juiste zorg nodig. U krijgt van mij een brief mee met hierin wat do's en dont's ivm met het zorgen voor een konijn. 


NLD Hangoor (rex drager)         € 25,-

Rex Widder                             € 35,-


Bij aanschaf van een konijn krijgt u mee : 

 • Zakje overgangsvoer
 • Adviesbrief voor zorg (Hieronder staat een voorbeeld)Zoekt u een konijntje kunt u mijn konijnen via deze link op marktplaats vinden. Mochten er geen konijnen van mij op staan kunt u even bij de link pagina hier kijken voor andere fokkers. 
De meeste konijnen baasjes hebben het beste met hun huisdier voor. In deze brief staan wat tips om jouw konijn de beste verzorging te geven die hij/zij maar wensen kan.

 • Elke dag vers water geven.
 • Hooi onbeperkt geven. Hooi eten is een constante bezigheid van een konijn en ze kunnen er heel veel van eten zonder last van hun darmen te krijgen.
 • Beperkt en afgemeten hoeveelheid brokjes geven. Een konijn wat te veel brokjes eet kan last van zijn darmen krijgen. Voor een volwassen konijn is maximaal 75 gram per dag genoeg. Heb je geen weegschaal kun je het ook afmeten met een eierdopje. 1 eierdopje per dag.
 • Je kunt je konijntje groenten geven maar zeker niet in het eerste jaar en hele kleine beetjes. Wortel is gewoon het minst slechte voor een konijn, andere soorten kan ook weer problemen met de darmen geven. Mijn advies is gewoon van groentes af te zien.
 • Verschoon 1 maal per week het hok. Heb je het konijntje in huis staan is het aan te raden een wctje te halen. Deze kun je tussendoor een keertje legen. De meeste konijnen zijn snel zindelijk en gaan op de wc. Plast en keutelt hij/zij buiten de wc pak je dit op en leg je het in de wc zodat het konijn weet wat de bedoeling is.
 • De nagels dienen regelmatig geknipt te worden. Hiervoor kun je een speciaal nagelschaartje halen bij de dierenwinkel. Knip niet in het leven van de nagel, bij witte nagels is dit goed te zien. Als je twijfelt, breng je konijn dan langs de dierenarts. Sommige dierenartsen vragen hier een kleine vergoeding voor en andere doen dit gratis.
 • Konijnen zijn gezelschapsdieren. Als je meerdere konijntjes wilt let dan goed op hoe en wat bij elkaar. Laat ze ook eerste op onbekend terrein kennismaken alvorens je ze bij elkaar zet.
 • Als je een ram los wilt laten lopen kun je hem beter laten castreren. Doe je dit niet zal hij zijn territorium afbakenen door te plassen en keutelen. Castreren is mogelijk zodra de balletjes zijn ingedaald.
 • Wanneer je het konijntje buiten houdt moet je in bepaalde regio’s van Nederland rekening houd met myxomatose. Deze ziekte is overdraagbaar via contact met andere konijnen maar ook muggen kunnen dit overdragen. Dit is makkelijk te voorkomen met een jaarlijkse injectie van nog geen €20,- Geef deze inenting niet voor dat ze minstens 12 weken oud zijn. 
 • Tot slot: Je konijn veel knuffelen en aaien.